Wist je dat jouw medicijngebruik invloed kan hebben op je mondgezondheid? Een gezond gebit is erg belangrijk en het gebruik van medicijnen voor andere kwaaltjes kan de mondgezondheid negatief beïnvloeden. Gebruik je medicijnen? Meld het dan bij je bezoek aan de tandarts. Ook bij veranderingen in je medicijngebruik kun je deze doorgeven aan de balie assistente.

Waarom wij meer over jouw medicijngebruik willen weten?

Er is een reden waarom we willen weten welke medicatie je slikt. Medicijngebruik kan namelijk van invloed zijn op jouw tandartsbezoek én op de manier waarop we jou behandelen. Zo is het mogelijk dat een bepaald medicijn bijwerkingen heeft op de mond. Bijvoorbeeld het minder aanmaken van speeksel. Of denk aan bloedverdunners, waardoor je sneller last hebt van bloedingen. Ook het melden van allergieën, een zwangerschap en angst voor de tandarts is essentieel. Wij doen alles voor een prettig en veilig bezoek aan de tandarts.

Wij vragen je gemiddeld elke drie jaar om een nieuwe anamnese (gezondheidsvragenlijst) in te vullen. Hierop kun je aangeven hoe je algehele gezondheid is, maar ook of je medicijnen gebruikt.